FNRS spacer Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra spacer FNRS. Professioneel met paarden.
spacer
spacer
spacer

spacer

Ze zitten er weer op, de regiovergaderingen van dit najaar! In iedere regio was de afgelopen twee weken een bijeenkomst georganiseerd, die over het algemeen goed bezocht zijn. In deze nieuwsbrief blikken we terug op de behandelde onderwerpen. Handig voor iedereen die er niet bij kon zijn én de mensen die alles nog eens rustig willen nalezen.

spacer
spacer
spacer
   Ledenonderzoek

Het eerste onderwerp op de agenda was de bespreking van het ledenonderzoek, dat dit najaar gehouden is onder alle FNRS-leden. Met een responspercentage van 25% is de FNRS zeer tevreden over het aantal reacties. Opvallend was ook dat de reacties goed verdeeld waren over de vier regio’s, waardoor er een betrouwbaar beeld werd geschetst van het gemiddelde FNRS-lid.

In het ledenonderzoek werden vragen gesteld over de drie pijlers van de FNRS (brancheontwikkeling, belangenbehartiging en dienstverlening), de communicatie en de tevredenheid in het algemeen. Ruim 70% van de leden geeft de FNRS het rapportcijfer 7 of hoger. De hele presentatie is via onderstaande link te bekijken.

 

 


Naar de presentatie
   2017 en 2018

Met nog zes weken te gaan, loopt 2017 alweer op zijn eind. Tijd om terug te kijken op dit jaar en alvast vooruit te blikken naar de plannen voor 2018. De landelijke Open Manegedagen, georganiseerd in samenwerking met de KNHS, waren met 132 deelnemende bedrijven een groot succes. Ook de AH Sportactie, waar 74 hippische bedrijven en verenigingen aan deelnamen, waren succesvol. Actueel zijn de verkiezing van twee nieuwe ledenraadsleden, Jolien van Ballegooijen en Rianne Sibma, en de verplaatsing van de finale van de Springcompetitie naar het Nationaal Hippisch Centrum.

Voor 2018 staan er veel nieuwe zaken op het programma. De voorbereidingen zijn al begonnen, met het herpositioneren van het FNRS-merk en kwaliteitssysteem. Ook wordt er op dit moment al veel gesproken over de lancering van een welzijnslabel en het toevoegen van andere lidmaatschapssoorten, voor bijvoorbeeld kleine stallen en ZZP’ers.

Naar de presentatie
   KNHS

Na de lunch was het woord aan de KNHS. De focus in deze presentatie lag op het opleidingen- en dienstenaanbod voor FNRS-leden. Zo kwam de ruiteropleiding bod en was er aandacht voor de instructeursopleiding. De KNHS organiseert begin 2018 nog enkele KNHS Backstage-bijeenkomsten voor FNRS-ondernemers.

Naar de presentatie
spacer
   PrivacyEen van de thema’s van de regiobijeenkomst was privacy. Vanaf 25 mei 2018 moeten alle bedrijven en verenigingen die persoonsgegevens registreren. – groot én klein – voldoen aan strenge privacyregels, voortkomend uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Robert van Almkerk legde uit wat de gevolgen van deze AVG zijn voor FNRS-ondernemers. De nieuwe wet verwacht dat u er actief mee aan de slag gaat: alles omtrent privacy uitzoeken, regelen en vastleggen. Het is een inspanningswet zoals u wellicht kent van de Arbowet (inclusief BHV-regelgeving). Er verschijnt een document met de meest gestelde vragen en antwoorden en de FNRS inventariseert op dit moment hoeveel FNRS-bedrijven mee willen doen aan een programma waarmee uw bedrijf eenvoudig AVG-proof wordt.

Naar de presentatie
   Bedrijfsovername

Uit het ledenonderzoek is gebleken dat ruim 17% van alle hippische ondernemers overweegt om hun bedrijf te verkopen of over te dragen aan een jongere generatie. Een ingrijpende fase in het bedrijf, waar de FNRS graag in wil ondersteunen.

Daarom wordt er, in samenwerking met een student accountancy, ABAB Accountants & Adviseurs en andere experts, momenteel hard gewerkt aan een handboek bedrijfsovername. Daarin proberen we alle aspecten van een bedrijfsovername te behandelen als leidraad voor iedereen die in deze fase zit. Het handboek verschijnt begin 2018. U kunt alvast een exemplaar reserveren via onderstaande knop.

Handboek reserveren
   Meer weten?

Neem contact op met de Ondernemersdesk via 088 02 24 300 of stuur een e-mail naar: ondernemersdesk@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer

Neem contact met ons op Tel 088 02 24 300

spacer
spacer

Stuur een mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
© 2015 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Afmelden voor deze nieuwsbrief.