FNRS spacer Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra spacer FNRS. Professioneel met paarden.
spacer
spacer
spacer
spacer

Ook in de hippische sector doet de technologie zijn intreden. Hoewel de paardensport geen voorloper is op het gebied van technologie komt daar momenteel snel verandering in. Eind vorig jaar heeft de FNRS een bericht gestuurd naar haar leden over het onderwerp innovatie. Hierop hebben wij leuke reacties ontvangen. Daarom organiseert de FNRS in samenwerking met EquInnoLab het innovatie evenement met als thema 'Horse en Technology'.

Een zeer interessant evenement waarin zowel demografische ontwikkelingen van ruiters aan bod komen als softwaremogelijkheden voor trainingsstallen. Jenny Schreven zal tijdens het evenement in een demonstratie laten zien hoe technische innovaties tijdens het rijden worden ingezet.

 

spacer
spacer
spacer
   Het programma

Technologie in de paardensport door Monique van Hal (HAS Hogeschool)
Ondernemen is vooruitzien. De snelheid waarmee consumenten innovaties omarmen, wordt steeds groter. De acceptatie van het stoomschip vergde meer dan een eeuw, het internet veranderde de wereld in slechts een decennium. Apple en Facebook realiseerden een revolutie in minder dan vijf jaar. Technologische innovaties, in de vorm van slimme camera’s en sensoren zijn inmiddels gemeengoed in vele sporten, maar nog niet in  de paardensport. Dit lijkt slechts een kwestie van tijd.   

 

Presentatie over EquineM: online stable management door Gerben Morsink (EquineM)
Paarden vertrouwen op de zorg van u als mens. Deze zorg  bestaat uit een verscheidenheid van activiteiten die u zo efficiënt en zorgvuldig mogelijk wilt plannen en uitvoeren. Herinneringen op het juiste moment helpen u om dit foutloos te doen. Dankzij EquineM kunnen de paarden op uw zorg vertrouwen!

 

Technologie in de praktijk, een demonstratie door Jenny Schreven
Jenny schreven laat tijdens een demonstratie zien hoe technische innovaties tijdens het rijden ingezet wordt. Zij laat zien hoe meten echt weten wordt en welke invloed dit heeft op efficiënter en doelgerichter trainen. Tijdens de demonstratie demonstreert zij onder andere de hartslagmeters van HyloFit en de bewegingssensor van Equestic. Daarnaast worden de onderzoeken met bewegingsanalyse en teugeldruksensoren getoond.

   Aanmelden

Datum en tijd: vrijdag 18 mei 2018
10.30 uur - 13.00 uur
Locatie: Vrakkerstraat 133, Weert
Kosten: gratis (incl. lunch) voor FNRS-leden
25 voor niet FNRS-leden

Aanmelden
spacer
   Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor zowel FNRS-leden als niet FNRS-leden die meer willen weten over de ontwikkelingen op het gebied van innovatie in de paardensector. Het evenement is zeer interessant voor instructie, sport- en trainingsstallen maar uiteraard ook voor pensionstallen en maneges. De FNRS en EquInnoLab organiseren dit evenement zodat leden en niet leden van elkaar leren door te netwerken en ideeën uit te wisselen.


De lunch wordt verzorgd. Tijdens de lunch is er uiteraard ook ruimte voor vragen en om met elkaar te brainstormen over de innovaties die spelen binnen de paardensport.

   EquInnoLab

Bij EquInnoLab. staan de bewegingswetenschappen van mens en paard centraal en worden experts opgeleid om met deze kennis te werken. Gezamenlijk met topsporters, breedtesporters, talenten en bewegings- en technisch onderbouwde experts wordt er gewerkt aan de toekomst van de paardensport. Het uitgangspunt bij EquInnoLab. is dat de sport prioriteit geniet, en de wetenschap een middel is om vooruitgang te boeken. Stilstand is immers achteruitgang.

EquInnoLab kan FNRS-leden helpen kennis te laten maken met technologieën in de paardensport. Hiervoor biedt zij verschillende kennismakingstraject aan.

Klik hier voor meer informatie over de samenwerking tussen de FNRS en EquInnoLab.

   Meer weten?

Neem contact op met de Ondernemersdesk via 088 02 24 300 of stuur een e-mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer

Neem contact met ons op Tel 088 02 24 300

spacer
spacer

Stuur een mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
© 2015 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Afmelden voor deze nieuwsbrief.