FNRS spacer Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra spacer FNRS. Professioneel met paarden.
spacer
spacer
spacer

spacer

FNRS en Stigas hebben op woensdag 13 september j.l. een handtekening gezet onder een bijzonder samenwerkingscontract. Dat betekent dat u als FNRS-ruitersportcentrum vanaf 1 oktober 2017 kosteloos gebruik kan maken van de nieuwe risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) van Stigas.

spacer
spacer
spacer
   Kwaliteit & imago

De FNRS streeft er voortdurend naar om het kwaliteitsniveau van haar leden op een zo hoog mogelijk peil te brengen. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat de veiligheid op de bedrijven zo goed mogelijk wordt gewaarborgd. Daarom biedt de FNRS samen met sectorinstituut voor duurzaam werken Stigas een volledig nieuwe digitale RI&E-methodiek aan aan haar leden. 


Imago

“Voor FNRS is de veiligheid op de bedrijven van wezenlijk belang; niet alleen voor de ondernemers en hun medewerkers, maar ook voor onze vele bezoekers. Vooral door dit laatste zijn we extra kwetsbaar en hebben we als sector een naam hoog te houden als het gaat om het veiligheid. Elk ongeval is er één te veel en zal het imago van de ruitersport beschadigen. Met deze RI&E willen we onze bedrijven helpen bij het in kaart brengen van onveilige situaties en het voorkomen van ongelukken. Het is daarom niet voor niets dat we de RI&E integraal onderdeel hebben gemaakt van ons lidmaatschap” aldus directeur Haike Blaauw van FNRS. 

   RIE Paardenhouderij

Stigas heeft samen met FNRS en de vakbonden een volledig nieuwe RI&E voor Paardenhouderijen ontwikkeld. Met dit instrument kunnen op een eenvoudige manier de risico’s en gevaarlijke situaties op het bedrijf in kaart worden gebracht en mogelijke verbetermaatregelen worden bepaald. Dit gebeurt met een online vragenlijst.

“Onze visie is dat veilig en gezond werken onlosmakelijk deel uitmaakt van duurzaam ondernemen. Alleen als aandacht voor veiligheid een plek krijgt in het ondernemingsbeleid op de bedrijven kunnen we ongevallen voorkomen. Deze unieke samenwerking laat zien dat FNRS niet alleen deze visie deelt, maar ook daadwerkelijk handen en voeten geeft”, aldus Math Creemers, directeur Stigas.

   De RI&E van Stigas

spacer
   Gratis voor leden

De nieuwe RI&E draagt niet alleen bij aan de veiligheid en gezondheid van u en uw medewerkers, maar het zorgt er tevens voor dat u voldoet aan de wettelijke verplichting om de RI&E uit te voeren. Bovendien staat u sterker als er onverhoopt toch iets gebeurt.

Alle FNRS-leden kunnen op grond van het nieuwe contract gratis gebruik maken van de RIE. Normaal gesproken is hier een bedrag aan gekoppeld, dat afhankelijk van uw bedrijfsgrootte op kan lopen tot enkele honderden euro's. Ook is het mogelijk dat de u zich bij de uitvoering laat ondersteunen door een Stigas-adviseur of deze laat toetsen. Hieraan zijn wel kosten verbonden. Dit regelt u zelf rechtstreeks met Stigas. Vuistregel is dat de RI&E minimaal eens per 4 jaar wordt geactualiseerd.

   Inlogcode

U krijgt binnen een week een email van Stigas met daarin een wachtwoord. Daarmee kunt u inloggen op deze website, met het emailadres waarop u uw wachtwoord heeft ontvangen, als gebruikersnaam. Na de eerste keer inloggen, kunt u uw wachtwoord zelf wijzigen. 

   Website

De website van de RI&E Paardenhouderij is te bereiken via paardenhouderij.mijnstigas.nl.

Website_RIE.jpg

   Vragen?

Ga hier naar de website van de RI&E Paardenhouderij of download het informatieblad over de RI&E. Heeft u nog vragen? Neem contact op met de FNRS via 088 - 02 24 300 en vraag naar Matthijs Huppelschoten.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer

Tel. 088 02 24 300

spacer
spacer

Stuur een mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
© 2015 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Afmelden voor deze nieuwsbrief.