FNRS spacer Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra spacer FNRS. Professioneel met paarden.
spacer
spacer
spacer
spacer

Van 20 tot en met 29 september zijn de Open Manegedagen! Wilt u uw bedrijf ook openstellen voor iedereen die meer wil weten over paarden, paardrijden en uw bedrijf? Meld u dan voor 26 juni aan via de website van de FNRS en ontvang vóór 1 augustus het Open Manegedagenpakket. U heeft onlangs een draaiboek ontvangen waarin u alle informatie over de Open Manegedagen kunt vinden.

spacer
spacer
spacer
   Aanmelden

Heeft u vrijdag 20 tot en met zondag 29 september al in de agenda staan? Dan organiseren de KNHS en FNRS namelijk weer de nationale Open Manegedagen tijdens de Nationale Sportweek! Opent u ook uw deuren voor iedereen die meer wil weten over paarden, paardrijden én uw bedrijf?

Vorig jaar deden meer dan 120 bedrijven mee. We hopen dat daar dit jaar nog meer bedrijven bij komen, om zo nóg meer mensen kennis te laten maken met de paardensport. Doet u ook mee? We ondersteunen u met een frisse, stoere campagne en heel veel materialen om uw open dag te promoten.

Aanmelden
Aanmelden verloopt dit jaar via de website van de FNRS:
- Ga naar de agenda van de FNRS
- Klik op het evenement 'Open Manegedagen 2019'
- Klik op 'Aanmelden'
- Vul het aanmeldformulier in

 

Na aanmelding vermelden wij uw bedrijf en de activiteiten op manegedagen.nl.

   Promotieposters

Ook dit jaar worden er gepersonaliseerde posters voor u gemaakt wanneer u zich aanmeldt voor de Open Manegedagen. Deze ontvangt u na aanmelding, u krijgt er standaard 10. U kunt zelf de datum van uw open dag op de poster schrijven. De gegevens van uw bedrijf zijn al voorgedrukt. Verspreid de posters in uw omgeving en op uw bedrijf. Wilt u meer posters? Op het aanmeldformulier kunt u tegen een vergoeding 10, 20, 30, 40 of 50 extra posters bijbestellen.

Goede posterlocaties:

  • Snackbar
  • Supermarkt
  • Kinderboerderij
  • Basisschool
  • Ruitersportzaak 
   Website en Facebook

Promoot uw open dag ook online! Plaats een nieuwsbericht op uw website (tip: gebruik het persbericht als basis), plaats een aantal Facebookberichten en zet het evenement in uw online-agenda.

 

Na uw aanmelding ontvangt u een mail met verschillende bestanden waarmee u uw open dag kunt promoten. Voor elke datum hebben we een banner gemaakt die u op Facebook kunt plaatsen. Ook is er fotomateriaal in de stijl van de Open Manegedagen beschikbaar en krijgt u een persbericht dat u kunt verspreiden via lokale media.

   Persbericht

Zorg dat uw open dag lokaal onder de aandacht wordt gebracht. De FNRS en KNHS hebben voor u een standaard persbericht opgesteld, dat u aan kunt passen met uw eigen gegevens. Stuur het persbericht naar de plaatselijke huis-aan-huisbladen, regionale nieuwswebsites en de regionale kranten. 
 

Het persbericht krijgt u in de mail na uw aanmelding. U opent het persbericht in Microsoft Word en hoeft enkel de geel gearceerde tekst te vervangen.

Vergeet niet om een leuke foto mee te sturen en uw telefoonnummer te vermelden voor meer informatie! 

spacer
   Open Manegedagenpakket

Na aanmelding voor 26 juni ontvangt u vóór 1 augustus het Open Manegedagenpakket. Dit jaar is er één pakket en u kunt verschillende onderdelen bijbestellen. Wanneer u voor het eerst meedoet met de Open Manegedagen moet u de zeildoeken voor het spel 'Paardje Prik' en 'Wortels, biks en appelen' bijbestellen (tegen verzendkosten). De eerste 100 aanmeldingen krijgen een vlaggenlijn cadeau!

Het volledige pakket bestaat uit:
• Quizformulieren
• Kleur- en knutselmateriaal
• De staarten voor het spel 'Paardje Prik'
• Fotoprops voor foto-winactie
• Posters met uitleg foto-winactie
• Posters met uitleg:
   Hoe moet je poetsen + paardenknoop
   Het zadel + hoofdstel
• Lege posters voor invullen/opschrijven eigen programma of welkomstaanbieding
• Wegwijsbordjes voor alle activiteiten (12 stuks)
• Ballonnen
• Folders Ruiteropleiding

De materialen in het pakket en het campagnedraaiboek dat u per post ontvangen heeft, vormen het uitgangspunt voor activiteiten die u op uw bedrijf kunt organiseren. Daarnaast kunt u natuurlijk nog veel meer leuke dingen op het programma zetten: van een rondleiding tot ponyrijden en van demonstraties tot proeflesjes. Als u de geplande acitiviteiten bij aanmelding doorgeeft, dan worden deze vermeld op www.manegedagen.nl.

   Tips voor uw open dag

Een open dag is dé gelegenheid om te laten zien wat uw bedrijf in huis heeft. Zorg er daarom voor dat alles goed geregeld is. Hieronder vindt u enkele tips om uw open dag tot een succes te maken.

Programma
Wat wilt u laten zien? En welke ruiters kunnen meewerken door bijvoorbeeld een proefje of een les te rijden? Stel een programma samen en begin op tijd met oefenen.


Organisatie
Begin op tijd met de organisatie: zeker in verband met de vakantieperiode kunnen sommige zaken wat langer duren. Plaats alvast een oproepje voor vrijwilligers en regel ook nu al zaken als catering, een springkussen, etc.

 

Vrijwilligers
Geen open dag zonder vrijwilligers! Er zijn ongetwijfeld manegeklanten te vinden die graag helpen achter de bar, met rondleidingen, op het parkeerterrein en als vliegende keep. Geef iedereen een duidelijke taakomschrijving en laat hen weten waar en hoe laat zij verwacht worden. Een draaiboek is hiervoor ideaal. Zorg er ook voor dat vrijwilligers en personeel op de open dag herkenbaar zijn, bijvoorbeeld door bedrijfsshirts en naambordjes.

Attentie
Geef de bezoekers een klein cadeautje: denk bijvoorbeeld aan rubberen armbandjes met uw logo, een pen of een hoevenkrabber in uw bedrijfskleur. Het hoeft niet groot of duur te zijn: het gebaar is voldoende.

   Bestel een advertentie!

Adverteren in gedrukte media? De FNRS stelt een gratis advertentie beschikbaar in kleur of zwart-wit. De standaard Open Manegedagen-advertentie wordt aangevuld met uw gegevens en de juiste datum en wordt drukklaar aangeleverd. U kunt hem vervolgens zelf doorsturen naar lokale media.

   Vragen?

Heeft u het campagnedraaiboek niet ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met de ondernemersdesk van de FNRS via ondernemersdesk@fnrs.nl of via 088-02 24 300

 

Heeft u nog vragen? Neem contact op met de FNRS via 088 - 02 24 300 of ondernemersdesk@fnrs.nl.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer

Neem contact met ons op. Tel 088 02 24 300

spacer
spacer

Stuur een mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl.

spacer
spacer
spacer
© 2015 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Afmelden voor deze nieuwsbrief.