FNRS spacer Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra spacer FNRS. Professioneel met paarden.
spacer
spacer
spacer
spacer

Van 15 tot en met 23 september zijn de Open Manegedagen! Wilt u uw bedrijf ook openstellen voor iedereen die meer wil weten over paarden, paardrijden en uw bedrijf? Meld u dan voor 18 juli aan via Mijn KNHS en ontvang medio augustus het gratis Open Manegedagenpakket. 

spacer
spacer
spacer
   Aanmelden

Heeft u zaterdag 15 tot en met zondag 23 september al in de agenda staan? Dan organiseren de KNHS en FNRS namelijk weer de nationale Open Manegedagen tijdens de Nationale Sportweek, welke dit jaar twee weken duurt! Opent u ook uw deuren voor iedereen die meer wil weten over paarden, paardrijden én uw bedrijf?

Vorig jaar deden meer dan 130 bedrijven mee. We hopen dat daar dit jaar nog meer bedrijven bij komen, om zo nóg meer mensen kennis te laten maken met de paardensport. Doet u ook mee? We ondersteunen u met een frisse, stoere campagne en heel veel materialen om uw open dag te promoten.

Aanmelden
Aanmelden verloopt dit jaar via Mijn KNHS.
- Klik op 'Opleidingen en evenementen'
- Klik op 'Open Manegedagen'
- Klik op 'Inschrijven'

 

Na aanmelding vermelden wij uw bedrijf en de activiteiten op manegedagen.nl.

   Promotieposters

Er worden fantastische posters ontwikkeld voor de Open Manegedagen. Deze ontvangt u na aanmelding voor de Open Manegedagen. Plak met behulp van de bijgeleverde stickers de juiste datum op de poster. Houdt u uw open dag op één van de tussenliggende dagen? Schrijf deze dan met watervaste stift in het datumvakje. De gegevens van uw bedrijf zijn al voorgedrukt. Verspreid de poster door uw vestigingsplaats en op uw bedrijf. Heeft u er niet genoeg? In Mijn KNHS kunt u tegen een vergoeding 10, 20, 30 of 40 extra posters bestellen.

Goede posterlocaties:

  • Snackbar
  • Supermarkt
  • Kinderboerderij
  • Basisschool
  • Ruitersportzaak 
   Website en Facebook

Promoot uw open dag ook online! Plaats een nieuwsbericht op uw website (tip: gebruik het persbericht als basis), wijd er een aantal Facebookberichten aan en zet in de online agenda.

In Mijn KNHS is een omslagfoto voor Facebook beschikbaar. Deze kunt u gebruiken om uw Facebookpagina helemaal in Open Manegedagen-sferen te krijgen. Vergeet ook niet om een evenement aan te maken op Facebook. Hier kunnen mensen aangeven dat ze van plan zijn uw open dag te bezoeken.

   Persbericht

Zorg dat uw open dag lokaal onder de aandacht komt. De FNRS en KNHS hebben voor u een standaard persbericht opgesteld, dat u aan kunt passen met uw eigen gegevens. Stuur het persbericht naar de plaatselijke huis-aan-huisbladen, regionale nieuwswebsites en de regionale krant. 
 

Het persbericht is te downloaden in Mijn KNHS. Naast het invulformulier staat een aantal downloads waaronder het 'Zelf aan te passen Nieuws/Persbericht'. U opent het persbericht in Microsoft Word en hoeft enkel de geel gearceerde tekst te vervangen.

Vergeet niet om een leuke foto mee te sturen en uw telefoonnummer te vermelden voor meer informatie! 

spacer
   Open Manegedagenpakket

Na aanmelding voor 18 juli ontvangt u medio augustus het Open Manegedagenpakket. U heeft dit jaar de keuze uit twee pakketten: bestel pakket 1 als u de Open Manegedagen voor het eerst organiseert of als u het pakket van vorig jaar niet heeft bewaard. Bestel pakket 2 als u spullen van vorig jaar hebt bewaard. U krijgt dan een vlaggenlijn cadeau. 

Het volledige pakket (pakket 1) bestaat uit:
• Quizformulieren
• Kleur- en knutselmateriaal
• Het spel paardje prik + staarten (gebaseerd op ezeltje prik)
• Het spel Wortels, biks en appelen (gebaseerd op boter, kaas en eieren)
• Fotoframe voor foto-actie
• Posters met uitleg foto-actie en uitleg app
• Posters met uitleg:
   Hoe moet je poetsen + paardenknoop
   Het zadel + hoofdstel
• Lege posters voor invullen/opschrijven eigen programma of welkomstaanbieding
• Wegwijsbordjes voor alle activiteiten (12 stuks)
• Ballonnen
• Folders KNHS en FNRS
• Actiekaarten om uit te delen

De materialen in het pakket en de informatie in het campagnedraaiboek dat u per post ontvangen heeft, vormen het uitgangspunt voor activiteiten die u op uw bedrijf kunt organiseren. Daarnaast kunt u natuurlijk nog veel meer leuke dingen op het programma zetten: van een rondleiding tot ponyrijden en van demonstraties tot proeflesjes.

   Tips voor uw open dag

Een open dag is dé gelegenheid om te laten zien wat uw mogelijkheden zijn en wat uw bedrijf in huis heeft. Zorg er daarom voor dat alles goed geregeld is. Hieronder vindt u enkele tips om uw open dag tot een succes te maken.

Programma
Wat wilt u laten zien? En welke ruiters willen graag meewerken door bijvoorbeeld een proefje of een les voor te rijden. Stel een programma samen en begin op tijd met oefenen.


Organisatie
Begin op tijd met de organisatie: zeker in verband met de vakantieperiode kunnen sommige zaken wat langer duren. Plaats nu al een oproepje voor vrijwilligers en demonstraties en regel zaken als eventuele catering, een springkussen, etc.

 

Vrijwilligers
Geen open dag zonder vrijwilligers! Er zijn ongetwijfeld manegeklanten te vinden die graag helpen achter de bar, met rondleidingen, op het parkeerterrein en als vliegende keep. Geef iedereen een duidelijke omschrijving van hun taak en laat ze weten waar en hoe laat zij verwacht worden. Een draaiboek is hiervoor ideaal. Zorg er ook voor dat vrijwilligers en personeel op de open dag herkenbaar zijn, bijvoorbeeld door bedrijfsshirts en naambordjes.

Attentie
Geef de bezoekers een klein cadeautje: denk bijvoorbeeld aan rubberen armbandjes met uw logo, een pen of een hoevenkrabber in uw bedrijfskleur. Het hoeft niet groot of duur te zijn: het gebaar is voldoende.

   Bestel een advertentie!

Adverteren in gedrukte media? De FNRS stelt een gratis advertentie beschikbaar in kleur of zwart-wit. De standaard Open Manegedagen-advertentie wordt aangevuld met uw gegevens en de juiste datum en drukklaar aangeleverd. U kunt hem vervolgens zelf doorsturen naar het medium van uw keuze.

   Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem contact op met de FNRS via 088 - 02 24 300 of ondernemersdesk@fnrs.nl.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer

Neem contact met ons op. Tel 088 02 24 300

spacer
spacer

Stuur een mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl.

spacer
spacer
spacer
© 2015 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Afmelden voor deze nieuwsbrief.