FNRS spacer Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra spacer FNRS. Professioneel met paarden.
spacer
spacer
spacer

spacer

Op donderdag 22 juni is het weer zo ver: Kijkje in de Keuken! De FNRS geeft u graag de mogelijkheid om een blik achter de schermen te werpen bij inspirerende hippische bedrijven en accommodaties. Dit jaar gaan we naar Zuid-Holland voor een bezoek aan FNRS-bedrijf Manege Middenhof, de Koninklijke Stallen in Den Haag en CHIO Rotterdam. Gaat u mee?

spacer
spacer
spacer
   Manege Middenhof

De eerste busstop is Manege Middenhof in Maassluis. Dit ruim opgezette manegebedrijf viert in 2017 het 40-jarig bestaan. De exploitatie van het complex is in handen van C.V. Manege Middenhof. De beherend vennoot van de C.V. is Rob van der Voort, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de manege.


De manege ligt in het groene hart van Midden-Delfland, grenzend aan het nieuwe recreatiegebied met een kanovijver, fiets- en ruiterpaden. Manege Middenhof houdt zich bezig met paardrijden op een verantwoorde en plezierige manier. De optimale balans realiseren tussen mens en dier waarbij kwaliteit, plezier en persoonlijkheid de speerpunten.


Het bedrijf beschikt over meerdere binnen- en buitenrijbanen, een groot outdoor springterrein en diverse stalgebouwen. Vanuit de gezellige kantine op de eerste verdieping is er uitzicht op beide overdekte rijbanen. Via nieuw aangelegde ruiterpaden kunnen ruiters direct vanuit de manege een prachtige buitenrit maken door het natuurgebied. Naast dressuur-, spring- en carrousellessen wordt er tevens eenmaal per week op de manege les gegeven aan verstandelijk gehandicapten.

   Koninklijke Stallen & lunch Cortenear

Next stop: de Koninklijke Stallen in Den Haag! De stallen behoren tot Paleis Noordeinde en zijn in de 19e eeuw ontworpen door H.P. Vogel. Het monument is nog steeds volop in bedrijf: hier bevinden zich de paarden én diverse rijtuigen van het Koninklijk Huis, waaronder de Crème Calèche en Glazen Koets. De Glazen Koets is de trots van het Koninklijk Staldepartement, en dat is niet voor niets. De Glazen Koets is het oudste rijtuig uit het Koninklijk Huis en wordt alleen bij speciale gelegenheden gebruikt. De komende jaren vervangt de Glazen Koets tijdens Prinsjesdag de Gouden Koets die op dit moment gerestaureerd wordt. 

Uiteraard zijn er ook paarden te vinden in de stallen: doorgaans acht rijpaarden, die onder andere worden bereden door leden van het Koninklijk Huis en adjudanten van de Koning. In de koetsstal staan ongeveer 24 koetspaarden van eigen bodem: Friezen en zwarte Gelderse en Groninger paarden.

Tijdens Kijkje in de Keuken krijgen we in twee groepen een rondleiding door de stallen, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Terwijl de ene groep de stallen bekijkt, geniet de andere helft van een smakelijke lunch bij Cortenaer, een gezellig restaurant op loopafstand van de Koninklijke Stallen.

spacer
   CHIO Rotterdam

Kijkje in de Keuken valt samen met de eerste dag van een van de grootste paardensportevenementen van het land: CHIO Rotterdam. Als afsluiter van de dag gaan we daarom naar CHIO. Daar hebben we een speciale FNRS-lounge voor een gezellige borrel. Natuurlijk gaan we ook nog even rondkijken: we nemen een kijkje bij de Rotterdamsche Manège, ook een FNRS-bedrijf, en een van de organisatoren van het CHIO komt vertellen wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van zo'n groot internationaal evenement. 


Het CHIO Rotterdam vond in 1948 voor de eerste keer plaats op de locatie in het Kralingse Bos. Het is daarmee het oudste internationale topsport evenement van Rotterdam. Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, biedt het CHIO Rotterdam een aantrekkelijk programma van hippische showprogramma’s, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde Stroodorp.  

Om 18:00 uur is Kijkje in de Keuken afgelopen, maar kunt u zo lang u wilt op CHIO blijven. 's Avonds worden er diverse internationale springwedstrijden verreden, dus er valt nog genoeg te zien.

   Praktisch en prijzen

Datum: donderdag 22 juni 2017
Tijd: 8:30 tot 18:00 uur
Startlocatie: parkeergarage Erasmus Universiteit, Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam
Prijs: 75 euro, inclusief koffie, lunch, borrel, busreis, parkeerkaart en tribunekaart CHIO
Belangrijk: in verband met het bezoek aan de Koninklijke Stallen moet u uw volledige naam + voorletters invullen bij het aanmelden. Als u meerdere mensen aan wilt melden, dan kunt u de volledige naam + voorletters van deze personen in het opmerkingenveld plaatsen. Op de dag zelf dient iedereen een geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben.

Aanmelden
   Meer weten?

Neem contact op met de Ondernemersdesk via 088 02 24 300 of stuur een e-mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer

Neem contact met ons op Tel 088 02 24 300

spacer
spacer

Stuur een mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
© 2015 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Afmelden voor deze nieuwsbrief.