FNRS spacer Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra spacer FNRS. Professioneel met paarden.
spacer
spacer
spacer

spacer

Paardrijden is een fantastische sport, maar kent door de omgang met levende dieren ook de nodige risico’s. Als hippisch ondernemer weet u dat als geen ander. Hoe het precies zit met de aansprakelijkheid bij ongevallen is echter voor veel ondernemers niet helemaal duidelijk. Daarom organiseert de FNRS op maandag 12 juni van 10:30 tot 12:30 een themabijeenkomst Veiligheid, risico en verzekeringen in Ermelo. Komt u ook?

spacer
spacer
spacer
   Programma

Aansprakelijkheid komt steeds vaker ter sprake en dat merken wij ook in de hippische sector: ondernemers worden vaker geconfronteerd met claims. Letsel veroorzaakt door paarden is in de regel vrij ernstig en kan vergaande gevolgen hebben. Het eerste gedeelte van de bijeenkomst gaat daarom over risico’s en verzekeringen. We behandelen vragen als: welke risico's zijn er op de accommodatie en met paarden? Hoe ervaren klanten dit? Want kan uw personeel daaraan doen? En wat kunt u zelf doen?


Na het bespreken van de risico's gaan we, samen met een expert van Meeùs, in op het afdekken en voorkomen van risico’s aan de hand van praktijkvoorbeelden. Hierbij kunt u denken aan maatregelen die u kunt nemen op het gebied van paarden, maar ook naar brandveiligheid, asbestdaken en de inboedel. Ook kijken we naar het afdekken van risico's voor personeel, pension-, manege- en leaseklanten. In dit onderdeel komen ook de mogelijke verzekeringen aan bod.

Aanmelden
   Onderwerpen

Accommodatie

 • Veiligheidsvoorziening
 • Een net bedrijfsterrein
 • Brand en verzekering accommodatie

Klanten

 • Informatievoorziening aan klanten (denk aan filmpje, rijbaanregels en bordjes)
 • Calamiteitenplan, wat te doen!
 • Ruiters en overige bezoekers op het erf
 • Risicoaansprakelijkheid en opzicht
 • Lease-, pension- en opfokverzekeringen

Personeel en ondernemers

 • Goed opgeleid personeel
 • BHV en RI&E
 • Veiligheidsoverleg
 • Personeelsverzekeringen
 • Ondernemersverzekering
spacer
   Wijzer in aansprakelijkheid

Om alles nog eens na te lezen krijgt u op 12 juni het boekje Wijzer in de hippische aansprakelijkheid mee, gemaakt door HBO-rechtstudentente Eva Cramer in samenwerking met Meeùs.

Dit boekje geeft op praktische wijze antwoord op 25 veel voorkomende vragen over de aansprakelijkheid van de hippisch ondernemer. Het eerste gedeelte gaat in op de wetten die er zijn rondom de aansprakelijkheid als er paarden in het spel zijn. Het tweede gedeelte van de wijzer is gereserveerd voor de activiteiten per bedrijfsactiviteit, zoals manegelessen, pensionstalling of het trainen van paarden.

Helpende hand
Eva Cramer: “Met de Wijzer in de hippische aansprakelijkheid hoop ik bewustzijn te creëren onder de FNRS-ondernemers. Ik ga in op vragen als: wat zijn de basisregels bij aansprakelijkheid? Wat kunnen ondernemers zelf doen om aansprakelijkheidszaken te voorkomen? En hoe kan de FNRS ze daarbij helpen?”

   Uw voorbeelden

Tijdens de bijeenkomst willen we het onderwerp aansprakelijkheid behandelen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Heeft u onlangs een situatie meegemaakt op uw bedrijf waarbij aansprakelijkheid aan de orde kwam en wilt u deze situatie delen met anderen, zodat zij er ook van kunnen leren? Laat het ons weten! Stuur een mail naar Robert van Almkerk, zodat we contact met u op kunnen nemen.

   Meer weten?

Neem contact op met de Ondernemersdesk via 088 02 24 300 of stuur een e-mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer

Neem contact met ons op Tel 088 02 24 300

spacer
spacer

Stuur een mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
© 2015 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Afmelden voor deze nieuwsbrief.