FNRS spacer Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra spacer FNRS. Professioneel met paarden.
spacer
spacer
spacer

spacer

Heeft u een grondgebonden agrarisch bedrijf? Kom dan naar de Opfokbijeenkomst op dinsdag 7 maart en leer meer over ruimtelijke ordening voor opfokbedrijven, de natuurbeschermingswet en milieuaspecten voor paardenhouderijen en mestboekhouding. Het belooft een interessante bijeenkomst te worden, in samenwerking met Van Dun Advies. De bijeenkomst wordt gehouden op Stoeterij Duyselshof.

spacer
spacer
spacer
   Programma

Passen uw bedrijfsactiviteiten wat betreft bouw en gebruik in uw huidige bestemmingsplan? Of voert u misschien naast de productiegerichte (opfok)activiteiten ook nog gebruiksgerichte, en daarmee niet agrarische, activiteiten uit? Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan het zadelmak maken van de opgefokte dieren of een pensionstal.
 

Andersom kan het natuurlijk ook zo zijn dat u een manegebedrijf runt en daarnaast (op)fokactiviteiten gaat starten. Is dit direct of indirect mogelijk binnen de regels van het bestemmingsplan? En wanneer kiest u voor een integrale herziening van een bestemmingsplan op uw locatie?
 

Bij deze vragen speelt ook de ligging van uw bedrijf een belangrijke rol. Zo is het de vraag of u te maken heeft met de beperkingen vanuit de Wet Natuurbescherming en wat deze beperkingen dan inhouden.
 

Tot slot gaan wij nog in op de verplichtingen vanuit de mestboekhouding. En natuurlijk ook waar u de informatie over uw eigen situatie kunt terugvinden.
 

Tijdens de interactieve bijeenkomst gaan we met Martijn Gerards (Adviseur ruimtelijke ordening bij Van Dun Advies), Antoinet Voogt - van Erp (Adviseur paardenhouderij bij Van Dun Advies) en Rud van Herk (Adviseur grondgebonden bedrijven bij Van Dun Advies) in op deze en andere casussen, waarbij u zelf ook uw praktijksituatie voor kunt leggen aan de experts.


Heeft u een vraag of casus die u voor wil leggen? Stuur dan vooraf een mail naar a.de.ruiter@fnrs.nl, met daarin een beschrijving van het probleem. Zo kunnen de experts indien nodig het een en ander voorbereiden.

Programma
10.15-10.30 ontvangst met koffie
10.30-12.30 van Dun Advies
12.30-13.30 lunch en netwerken in kleine groepjes
13.30-14.00 rondleiding Stoeterij Duyselshof

 

spacer
   Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor alle FNRS-leden die op het bedrijf grondgebonden agrarische activiteiten uitvoert. Of dat nu (op)fok, manege-, pension- of trainingsactiviteiten zijn.

Dat betekent dat niet alleen opfokleden van de FNRS welkom zijn, maar ook alle andere eigenaren van accommodaties met grondgebonden agrarische activiteiten.

De FNRS heeft gemerkt dat er nog veel onduidelijkheid is over beleid, bestemmingsplannen, wet- en regelgeving. Daarom is er is veel ruimte voor uw eigen vragen en praktijksituaties, zodat we van elkaar kunnen leren.

De lunch wordt verzorgd. Tijdens de lunch is er uiteraard ook ruimte voor opfokspecialisten om met elkaar te brainstormen over alles wat er speelt in de opfoksector. 

   Aanmelden

Datum en tijd: 7 maart 2017, 10.15 uur - 14.00 uur
Locatie: Stoeterij Duyselshof (onderdeel VDL Groep), Landrop 6, 5528 NB Hoogeloon
Kosten: gratis (incl. lunch)

Aanmelden
   Meer weten?

Neem contact op met de Ondernemersdesk via 088 02 24 300 of stuur een e-mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer

Neem contact met ons op Tel 088 02 24 300

spacer
spacer

Stuur een mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
© 2015 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Afmelden voor deze nieuwsbrief.