FNRS spacer Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra spacer FNRS. Professioneel met paarden.
spacer
spacer
spacer
spacer

Morgen is het zover: vanaf dan zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gelden. Ook de FNRS is bezig geweest om haar organisatie AVG-proof te maken. Middels deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van ons aangepaste privacy beleid. Daarnaast beantwoorden wij de meest gestelde vragen over de privacywetgeving met betrekking tot FNRS bedrijven.

spacer
spacer
spacer
   Privacybeleid FNRS

Vanaf 25 mei 2018 volgt het FNRS beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Daarom hebben wij ons privacy beleid bijgewerkt. Hierin staat uitgebreid beschreven welke persoonsgegevens wij verwerken en met welk doel wij dat doen.

Klik hier om het bijgewerkte privacy beleid te lezen.

   Vraag: Wanneer mag ik foto's publiceren?

In de afgelopen periode zijn er bij de FNRS veel vragen binnen gekomen over het maken van foto’s tijdens wedstrijden en bijeenkomsten. In een korte toelichting vertellen wij u wanneer het is toegestaan om foto’s te publiceren.

 

Foto’s en video-opnamen van herkenbaar in beeld gebrachte personen zijn meestal persoonsgegevens en soms zelfs bijzondere persoonsgegevens. Sportaanbieders die dergelijk beeldmateriaal publiceren zijn daarvoor verantwoordelijk.

 

Voor het maken en publiceren van beeldmateriaal moet de sportaanbieder toestemming verkrijgen

van herkenbaar in beeld gebrachte betrokkenen óf een gerechtvaardigd belang hebben.

Denk bij een gerechtvaardigd belang bijvoorbeeld aan persvrijheid, direct marketing, promotie

van de organisatie of beveiliging. Ook wedstrijdverslaggeving zal vaak onder het gerechtvaardigd

belang vallen. Een sportaanbieder mag dus foto’s en beelden van wedstrijden

publiceren of uitzenden, ook als daarbij bijvoorbeeld toeschouwers herkenbaar in beeld komen.

 

Belangrijk is wel dat u zorgvuldig omgaat met de foto’s. Zorg ervoor dat personen (als dat redelijkerwijs mogelijk is) vooraf worden geïnformeerd over eventuele beeldopnamen of foto’s. Dat kan bijvoorbeeld in wedstrijdreglementen, inschrijfvoorwaarden of met behulp van een bordje bij de ingang van uw locatie.

 

Andere tips:

  • Publiceer niet onbeperkt foto’s op sociale media en ‘tag’ niet alle mensen die op de foto staan
  • Heeft u veel foto’s van een evenement die u wilt delen, maak dan op uw website een fotoarchief achter een wachtwoord die alleen voor de deelnemers beschikbaar is
  • Wilt u foto’s gebruiken voor de promotie van uw organisatie of voor op uw website, plan dan een fotoshoot in met een aantal enthousiastelingen en spreek af wat u met deze foto’s gaat doen. Gebruik alleen deze foto’s voor uw promotie. U heeft daarmee ook de mogelijkheid om een professionele fotograaf in te huren.
spacer
   Vraag: Zijn er al aangepaste lesovereenkomsten beschikbaar?

In verband met de privacywetgeving (AVG), welke vanaf 25 mei geldt, zijn er enkele kleine aanpassingen gedaan aan de lesovereenkomsten.


Op de voorkant van de lesovereenkomst zijn de medische bijzonderheden meer gespecifieerd. In het kader van de AVG mag u medische bijzonderheden alleen verwerken wanneer deze van vitaal belang zijn voor het uitvoeren van de lesovereenkomst. Op de achterkant van de lesovereenkomst is artikel 10, verwerking persoonsgegevens, aangepast. In artikel 10 wordt verwezen naar de privacyverklaring van de onderneming. Deze dient wel op de website te staan van de onderneming.

 

De vernieuwde lesovereenkomsten zijn te vinden op onze website en te bestellen via onze webshop.

   Vraag: Moet ik een verwerkingsovereenkomst hebben met de KNHS?

Eén van de veel gestelde vragen aan de FNRS en KNHS gaat over het hebben van een verwerkingsovereenkomst met de KNHS.

U heeft een lesovereenkomst met de ruiter en/of ouder afgesloten en geeft in verband met het KNHS lidmaatschap de gegevens aan hen door. U bent in de AVG wetgeving aangemerkt als verantwoordelijke en zou op het eerste gezicht dan ook een verwerkingsovereenkomst moeten afsluiten. Echter geeft u uitvoering aan de lesovereenkomst. Op deze overeenkomst is aangegeven dat de ruiter lid wordt van KNHS. Daarom ontvangt u binnenkort van de KNHS een mail met een uitleg en verklaring hoe zij met de gegevens omgaan en hoe dit is verwerkt in de privacyverklaring. Hiermee heeft u, samen met uw privacy statement, voldaan aan de wetgeving.

   Meer weten?

Wilt u meer weten over de algemene verordering persoonsgegevens (AVG), bijvoorbeeld waarom de privacywetgeving verandert en hoe lang u gegevens moet bewaren? Klik hier voor de meest gestelde vragen of kijk op onze website.

 

 

 

 

 

   Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem contact op met de FNRS via 088 - 02 24 300 of ondernemersdesk@fnrs.nl.

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer

Neem contact met ons op. Tel 088 02 24 300

spacer
spacer

Stuur een mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl.

spacer
spacer
spacer
© 2015 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Afmelden voor deze nieuwsbrief.