FNRS spacer Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra spacer FNRS. Professioneel met paarden.
spacer
spacer
spacer

Jury_header.jpg

spacer

In deze nieuwsbrief informeren we u over actuele juryzaken en over de naderende samenwerking tussen de KNHS en de FNRS die per 1 januari 2016 officieel van start gaat. Het doel van de samenwerking tussen de FNRS en de KNHS is de paardensector als geheel te versterken. Zowel de FNRS als de KNHS hebben baat bij meer mensen die eerder beginnen met en langer blijven paardrijden. Structurele samenwerking en onderlinge afstemming leiden tot een nog sterkere profilering van de afzonderlijke organisaties. De FNRS als de branchevereniging voor alle professionele sportaanbieders, de KNHS als sportbond voor alle paardensporters. Voor u als FNRS Jurylid verandert er het een en ander. Contact en scholing van alle officials verloopt via de KNHS. Vanaf 1 januari geldt dat ook voor de FNRS Juryleden. Als FNRS Jurylid kunt u met uw vragen bellen naar de sportaanbiedersdesk van de KNHS. Bij deze desk zitten onder andere twee bij u bekende medewerkers van de FNRS, die vanaf 1 januari aanstaande in dienst zijn van de KNHS: Deborah Vermeer en Maaike den Besten.

spacer
spacer

Juryleden special

spacer
   6 februari, Terugkomdag voor Juryleden

Kracht door ontwikkeling!

Blijf uzelf ontwikkelen en kom naar onze terugkomdag voor juryleden op zaterdag 6 februari 2016.

 

FNRS en KNHS brengen u graag op de hoogte van alle vernieuwingen, ook op het gebied van jureren van proeven voor ruiters zonder eigen paard. Daarom is de terugkomdag ook in een vernieuwend jasje gestoken.

 

Dit jaar werken we voor de terugkomdag met een ochtend- en middagprogramma. We zullen ingaan op de meest recente veranderingen op het gebied van opleidingen. Denk hierbij aan het wedstrijdreglement en de vernieuwde FNRS Proeven, maar ook informatie over het nieuwe digitale systeem . Op veler verzoek gaan we op 6 februari FNRS- Proeven jureren.

 

Nieuw deze terugkomdag zijn de TED talks die gehouden gaan worden. Een korte kennismaking met een bepaald onderwerp, discipline of persoon. Dit kan iemand van de KNHS zijn, maar ook iemand die u meer kan vertellen over een bepaalde opleiding en waarom dit voor u interessant kan zijn.

 

Opgeven kan vanaf vandaag!

> Meld u direct aan!
   Contact over uw jurybevoegdheid en lidmaatschap

Er zijn juryleden die zowel FNRS Jurylid zijn als KNHS-jurylid. Dat betekent dat u op dit moment zowel een lidmaatschap van de KNHS kunt hebben via uw FNRS Ruiterpaspoort én als KNHS- official. Vanaf 1 januari 2016 kunnen juryleden beide kwalificaties behouden via het lidmaatschap van het FNRS Ruitersportcentrum of het lidmaatschap via de vereniging. Eén lidmaatschap is dus voldoende om beide kwalificaties te behouden. Hebt u als jurylid een dubbel lidmaatschap? Neem dan contact op met de KNHS Servicedesk via telefoonnummer 0577 40 83 00. 

   Vergoeding juryleden conform regels belastingdienst

De FNRS vindt het belangrijk dat haar leden voor de vergoedingen aan vrijwilligers de juiste richtlijnen hanteren. Daarom informeren wij u met dit document over de regels die de Belastingdienst stelt aan de vergoedingen en het aangepaste vergoedingenoverzicht.

   Verandering in aanbod KNHS-startpassen

Vanaf 1 januari 2016 vervalt de manegestartpas voor FNRS-ruiters. Ruiters kunnen vanaf dat moment een combinatiegebonden startpas aanvragen waarmee ze ook kunnen deelnemen aan KNHS (regio)kampioenschappen. De manegestartpas wordt op 31 december 2015 automatisch stopgezet. Om een combinatiegebonden startpas aan te kunnen vragen, moet het paard geregistreerd staan bij de KNHS.

 

Om de ruiters zoveel mogelijk in hun wensen tegemoet te komen zijn er verschillende startpas vormen. Met de startpas voor 1 dag bijvoorbeeld mag er, mits het reglementair is toegestaan, meerdere keren op die dag gestart worden (bijvoorbeeld twee dressuurproeven en één springparcours). In bepaalde gevallen kan het dus aantrekkelijker zijn om een dagstartpas aan te schaffen dan een gelimiteerde startpas. De startpassen voor 1 maand, 1 week of 1 dag worden niet automatisch verlengd. Deze hoeven dus niet opgezegd te worden.

 

Kijk voor alle informatie over de startpassen, tarieven en voorwaarden op www.knhs.nl/startpassen. Indien een ruiter van meerdere startpassen gebruik maakt, profiteert hij van een staffelkorting. De reguliere startpas is vanaf 1 januari 2016 12 maanden geldig in plaats van een kalenderjaar. Tevens kan er zonder startpas deelgenomen worden aan FNRS-proeven, Bixierubrieken, BB-springen en Impulsrubrieken. Voor deelname aan deze rubrieken is slechts het KNHS-lidmaatschap benodigd en om deel te nemen aan de Bixierubrieken moet er een gratis start/stempelkaart aangevraagd worden. Kijk voor meer informatie over deelname aan deze laagdrempelige rubrieken op www.knhs.nl

spacer
   FNRS Proeven

Een van de vele voordelen van de nauwe samenwerking met de KNHS is dat er een doorlopende sportkolom ontstaat met producten en diensten voor alle paardensporters passend bij elke ambitie en niveau. In de praktijk betekent dit dat in de dressuur de F Proeven naadloos gaan aansluiten op de klasse B van de KNHS wedstrijdsport! Hiervoor wordt de huidige ruiteropleiding van de FNRS als uitgangspunt genomen. Voor de ontwikkeling van het vernieuwde sportaanbod zijn per discipline werkgroepen samengesteld.
Juryleden hebben de primeur van aangepaste F Proeven

 

Tijdens de Terugkomdag voor FNRS Juryleden op 6 februari aanstaande wordt u als eerste geïnformeerd over de aanpassingen in de proeven en het reglement. In april van het komende jaar zullen de vernieuwde boeken en proeven beschikbaar komen voor bij de FNRS en KNHS aangesloten sportaanbieders. Subtiele veranderingen zorgen ervoor dat de aansluiting op de wedstrijdsport beter wordt. De proeven van niveau F1 tot en met F12 zijn als eerst aangepast. De F13 tot en met F20 volgen later, de ruiteropleiding wordt in 2016 verder ontwikkeld . Er wordt rekening gehouden met een overgangsperiode van een jaar waarin beide proeven beschikbaar blijven. Een ondernemer kan dus kiezen of hij vanaf april 2016 met de vernieuwde F Proeven aan de slag gaat of dat hij voorlopig nog de huidige proeven blijft rijden.

   Als jury inloggen in MijnKNHS

Op dit moment kunt u al een MijnKNHS Account aanmaken. Op www.mijnknhs.nl leest u hoe dat in zijn werk gaat. U ontvangt een bericht als de documenten die nu op de FNRS website staan (onder de jury-inlog) geplaatst zijn op de KNHS-pagina voor officials. Tot die tijd kunt u gebruik maken van de inlogmogelijkheid op de website van de FNRS.

   Overschrijven van vereniging naar een FNRS-bedrijf

KNHS-leden die lid zijn van een vereniging kunnen per 1 januari 2016 ook via een FNRS ruitersportcentrum startpassen aanvragen. Een startpas aanvragen via een FNRS ruitersportcentrum kan alleen wanneer deze ruiters ook daadwerkelijk een verbinding hebben met het ruitersportcentrum in de vorm van een les-, lease-, stal-, of pensionovereenkomst. FNRS ondernemers moeten middels een speciaal wijzigingsformulier de leden overschrijven tevens moet er de les-, lease-, stal-, of pensionovereenkomst worden meegezonden. Kijk voor meer informatie en het overschrijfformulier op www.knhs.nl/sportaanbieders.

   Programma voor digitaliseren F Proeven

Begin 2016 komt een online programma beschikbaar voor alle FNRS-bedrijven en KNHS-verenigingen dat ondersteunt in het administratieve proces rondom de F Proeven. In samenwerking met een aantal FNRS-bedrijven is dit programma uitvoerig getest. De testfase loopt nu naar een einde.

 

Het testen wijst uit dat het programma een flinke tijdsbesparing oplevert voor ondernemers. Ook de ruiters en enkele van uw collega-juryleden zijn enthousiast over het programma; het is gebruikersvriendelijk en overzichtelijk. 

   Vragen?

Neem contact op met de KNHS 0577 40 82 90 of stuur een e-mail naar sportaanbiedersdesk@knhs.nl

 

Namens het personeel van de FNRS & de KNHS wensen wij u alvast hele fijne feestdagen!

 

 

kerstbal.jpg

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer

Neem contact met ons op Tel 088- 02 24 300

spacer
spacer

Stuur een mail naar info@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
© 2015 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Afmelden voor deze nieuwsbrief.