FNRS spacer Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra spacer FNRS. Professioneel met paarden.
spacer
spacer
spacer
spacer

Vanaf 25 mei 2018 zal de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Nederlandse privacytoezichthouder, de nieuwe privacywet (AVG) gaan handhaven. Bedrijven én verenigingen, groot en klein, moeten aan de AVG voldoen. De nieuwe wet verwacht van verenigingen om actief veel stappen te ondernemen: alles omtrent privacy uitzoeken, regelen en vastleggen.

spacer
spacer
spacer
   Ondersteuning voor FNRS-leden

In de wet staat dat u alleen gegevens mag opslaan die u daadwerkelijk nodig heeft, op aantoonbare wijze moet vastleggen welke gegevens u opslaat en wat u er aan doet om deze te beschermen.

 

Er moet dus aardig wat geregeld worden. Om u te ondersteunen bij het AVG-proof maken van uw bedrijf of vereniging, werken de FNRS en KNHS samen met de Stichting AVG Verenigingen. Alles wat de wet van u verwacht hebben zij samengevat in vier hoofdgebieden en deze komen terug in een 15-stappenplan dat zij samen met experts op dit gebied hebben ontwikkeld. Het is een online programma waarmee u zo eenvoudig mogelijk en op een juiste manier de AVG-wetgeving kunt implementeren.

Door collectieve inkoop kunnen de FNRS en KNHS het AVG-programma kosteloos aanbieden aan FNRS-ondernemers en de KNHS-verenigingen. Via het programma kunt u aan de hand van filmpjes en voorbeelddocumenten stap voor stap controleren of u voldoet aan de wetgeving.

   Telefonisch spreekuur

Op dinsdag 17 april organiseren de FNRS en KNHS tussen 16:00 en 20:00 een telefonisch spreekuur voor FNRS-ondernemers en KNHS-verenigingen.

We zijn bereikbaar op 088-0224300.

spacer
   Uw gratis code

Om toegang te krijgen tot het programma vraagt u via het formulier op deze pagina een toegangscode aan. De codes worden centraal verstrekt door de Ondernemersdesk van de FNRS. Het is belangrijk dat u alle velden van het aanvraagformulier invult, zodat we u naar het juiste programma kunnen doorverwijzen.

 

MKB: Deze vragenlijst is gericht op ondernemers, dus vooral de FNRS-organisaties en de grotere verenigingen met een eigen accommodatie en eventueel personeel in dienst. Deze vragenlijst neemt u in 15 stappen door het proces.

 

Verenigingen: Deze is minder uitgebreid dan de versie voor het MKB, omdat de ICT-infrastructuur van verenigingen minder ingewikkeld is en omdat er veelal geen personeel is, maar met vrijwilligers wordt gewerkt.

Voor kleine verenigingen: U ontvangt het gratis informatieblad AVG: Waar moet ik rekening mee houden? en bijbehorende voorbeeldformulieren

   Meer weten?

Neem contact op met de Ondernemersdesk via 088 02 24 300 of stuur een e-mail naar: ondernemersdesk@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
© 2015 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Afmelden voor deze nieuwsbrief.