Indien u deze nieuwsbrief niet kunt lezen, klik dan hier voor de online versie.
> Meld u aan voor de Open Manegedagen!
> Gewijzigde Arbowetgeving
> Brochure KNHS Manege-instructeursopleidingen
spacer spacer
Open Manegedagen van 15 t/m 23 september
22 juni 2018

Heeft u zaterdag 15 tot en met zondag 23 september al in de agenda staan? Dan organiseren de KNHS en FNRS weer de Open Manegedagen tijdens de Nationale Sportweek. Het zou geweldig zijn als u ook uw deuren opent voor iedereen die meer wil weten over paarden, paardrijden én uw bedrijf.

Vorig jaar deden meer dan 130 bedrijven mee. Dit jaar hopen we dat nog meer bedrijven mee doen, om zo nóg meer mensen kennis te laten maken met de paardensport. Doet u ook mee? Aanmelden kan tot 18 juli!


more
spacer
spacer
spacer
4 juli 2018
Op zondag 1 juli vond het Nederlands Kampioenschap Carrousel 2018 plaats bij de Capelse Manege. Bij de pony's werd 's de Larense Ponycarrouselgroep (Laren) kampioen. Bij de paarden werd Het Hillegersberg A-team (Rotterdam) voor de 11e keer kampioen.
spacer
spacer
spacer
28 juni 2018
De instructeursopleidingen van de KNHS zijn vernieuwd! Voor maneges geldt dat de op maat gemaakte manege-instructeursopleidingen zijn verbeterd. De manege-instructeursopleidingen zullen bestaan uit de Aspirant Manege-Instructeur opleiding en de Manege-Instructeur Basissport.
spacer
spacer
spacer
25 juni 2018
Op 1 juli 2017 is de gewijzigde Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) ingegaan. De overgangsregeling van 1 jaar eindigt op 1 juli 2018. Vanaf dat moment moet u aan alle verplichtingen vanuit de Arbowet voldoen.
spacer
spacer
spacer
27 juni 2018
Regelmatig stellen leden van de FNRS de vraag met welke aspecten hun bedrijf rekening moet houden als zij werken met (buitenlandse) stagiaires. Stagiaires melden zich vaak zelf aan en zijn meestal niet verbonden aan een opleiding of onderwijsinstelling, maar komen als meewerk stagiaire om beter te leren paardrijden. Hoe zit het dan met wet- en regelgeving?
spacer
spacer
spacer
4 juli 2018
De (brand)veiligheid van een nieuw te bouwen / of uit te breiden manege/paardenstal wordt geregeld in het Bouwbesluit. Omdat niet alle gebouwen hetzelfde zijn, maakt het Bouwbesluit gebruik van verschillende gebruiksfuncties.
spacer
spacer
Open Manegedagen
15
SEPTEMBER
event more
FNRS & KNHS
Ga direct naar
Onze partners
line
home
home
line
    © 2015 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra FNRS