FNRS spacer Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra spacer FNRS. Professioneel met paarden.
spacer
spacer
spacer

Workshop Bedrijfsoverdracht
12 februari - 19:00-22:00 uur

spacer

Het overdragen, verkopen of overnemen van een hippische onderneming is niet zomaar wat. Daar kunt u wel een steuntje in de rug bij gebruiken en daarom organiseert de FNRS op maandag 12 februari van 19:00 tot 22:00 de Workshop Bedrijfsoverdracht. Komt u ook?

spacer
spacer
spacer
   Bijeenkomst

Uit recent onderzoek is gebleken dat ruim 17% van alle hippische ondernemers overweegt om hun bedrijf te verkopen of over te dragen aan een jongere generatie. Bedrijfsovername is één van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van een ondernemer. Het markeert het einde, maar ook het begin van een tijdperk in het leven van de betrokkenen.

Tijdens de bijeenkomst bedrijfsoverdracht gaan we in op alles wat er komt kijken bij het overdragen van een bedrijf binnen óf buiten de familie. Welke aspecten zijn er van belang bij het voorbereiden van een overdracht? Wat zijn de valkuilen? En hoe kunt u zich voorbereiden? René Veldman, verantwoordelijk voor het onderwerp bedrijfsovername bij de Rabobank, komt deze avond spreken.


Belangrijk om te vermelden is dat de overdracht van een bedrijf vele kanten heeft. De bijeenkomst biedt een startpunt, maar is natuurlijk niet toegespitst op uw specifieke situatie. Het belangrijkste advies is dan ook: laat u ondersteunen door een specialist. De FNRS heeft diverse partners die u kunnen assisteren.

   Professioneel Hippisch Ondernemen

Jonge ondernemers die van plan zijn een bedrijf over te nemen, adviseren we om deel te nemen aan de Workshop Professioneel Hippisch Ondernemen op maandag 12 maart.

spacer
   Voor wie?

De bijeenkomst is voor FNRS-leden die van plan zijn om hun onderneming op de lange of korte termijn over te dragen, of zich willen oriënteren op de mogelijkheden. Wanneer u al een overnamekandidaat heeft, is degene van harte welkom.

   Handboek

Inbegrepen bij de workshop is het nieuwe Handboek Bedrijfsovername t.w.v. 30 euro. Daarin proberen we alle aspecten van een bedrijfsovername te behandelen. De ervaring leert dat tijdens een overnametraject de meeste aandacht uit gaat naar de drie ‘harde’ aspecten geld, fiscus en arbeid, en vaak niet, of te weinig, naar het sociaal-emotionele aspect. Het Handboek Bedrijfsovername behandelt alle drie de aspecten aan de hand van voorbeelden en praktijkverhalen.

   Informatie en aanmelden
Wanneer: 12 februari 2018
Tijd: 19:00 tot 22:00
Waar:
FNRS, De Beek 125, Ermelo
Kosten: 15 euro, inclusief handboek Bedrijfsovername
Aanmelden
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer
spacer

Tel. 088 02 24 300

spacer
spacer

Stuur een mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl

spacer
spacer
spacer
© 2015 Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Afmelden voor deze nieuwsbrief.